Nykroppa-Storfors fiskevårdsförening arrenderar ca 50 sjöar och tjärnar i sydöstra Värmland i Storfors och Filipstads kommun.

Västra Skärjen är en av sjöarna som vi arrenderar och där vi även bedriver put & take fiske av regnbåge. Årligen sätts det ut ca 2000 kg regnbåge av hög kvalité, vikt mellan 0,8 – 5,5 kg. Föreningen bedriver inte vinstgivande verksamhet i Västra Skärjen, utan målet är att sätta ut fisk för alla intäkter som fiskekorten ger.

Vi är ca 500 medlemmar i föreningen.

Västra Skärjen Värmlands län/Filipstad Kommun.

Sjön Västra Skärjen är en “put&take” sjö på ca 70 ha belägen mellan Nykroppa och Gammelkroppa i Östra Värmland, ca 1 mil sydost om Filipstad.

Vid Västra Skärjen finns vindskydd, handikappanpassad brygga, toaletter och ett flertal grillplatser med rastbord. Det finns även 3st roddbåtar för uthyrning kostnad 100kr dag och detta administreras av Prästbäcksrasta i Nykroppa: tel 0590-41388.