Luciafirande 9 december 2023

Nu kan föreningen åter igen arrangera lucia. På grund av pandemin och ökade elkostnader förra året har föreningen tvingats hålla bygdegården stängd för arrangemang och uthyrning.

Den 9 december med start kl. 16.00 blir det ett luciafirande med luciatåg, hembakat fika, lotteri och paketauktion (föreningen tar tacksamt emot paket). Alla inkomster går till att hålla igång bygdegården.

Vi hoppas på många besökare till detta evenemang!

Pumpavandring i Asphyttan (Hyttbacken)

Välkommen till vår tipspromenad där pumpor lyser längs vägen. Rösta fram bästa pumpa. För alla åldrar 0 till 100. Pris tipspromenad: 0-8 år gratis. Övriga 20 kr/person.

Vi bjuder in alla privatpersoner, skolor och fritids att göra sina pumpor. Bästa pumpa vuxen vinner presentkort på 200 kr. Barn en biobiljett på Folkan. Pumporna ska lämnas till: Eva-Lena, Asphyttan 323 telefon:073- 632 97 35, Åse, Asphyttan 161, telefon: 070-315 77 70.
Senast fredag 27 oktober ska pumporna lämnas in.

Grillade hamburgare/korv kaffe och Festis finns att köpa på Hyttbacken.

Parkering finns vid badplatsen och vid slussen i Asphyttan.

Var med på Asphyttans bokstavsorientering under sommaren

Ta en paus med badandet och var med på  en bokstavsorientering som är placerad runt byn i Asphyttan. Orden byts ut var 14:e dag.  Vid Slussen finns en grön låda där man tar en lapp och penna och därefter följer kartbeskrivningen som står på lådan, samlar bokstäver och försöker klura ut vilket ord vi söker.  Dragning sker den 31/8.  1:e pris är 5 Trisslotter, 2:a 3 Trisslotter och 3:e pris är 1 Trisslott.

 

 

Bakluckeloppis vid Asphyttans bygdegård 1 juli

Den 1 juli mellan klockan 10.00-12.00 kommer föreningen att arrangera en bakluckeloppis. För dig som vill vara med finns möjlighet att hyra bord. För att vara med och sälja kostar det 100 kr / deltagare. Det kommer att finnas fika till försäljning.

Välkomna!

 

Bord vid bakluckeloppisen i Asphyttan 2019

Forsens dag 7 maj

Den 7 maj mellan klockan 11.00-15.00 arrangerar föreningen sitt stora evenemang sedan många år tillbaka. Välkomna att fira Forsens dag med oss. Tipspromenaden startar  och slutar vid bygdegården. I bygdegården finns det god hembakad fika att köpa. Det kommer även att finnas ett litet lotteri.

Varmt välkomna!

Bygdegården stängd från 1 november

Med anledning av de aviserade kostnadsökningar för elen som väntas komma beslutar styrelsen att stänga bygdegården och inte ha någon verksamhet under perioden 1 november till och med maj 2023.

Därmed ställs Lucia och höstfesten som var tänkt till november in

Tipspromenad söndagen den 9 september

Asphyttan-Daglösens hembygdsförening deltar i Filipstads kommuns hälsovecka med tipspromenad för barn och vuxna söndagen den 9 oktober kl. 10-12. Start och mål vid bygdegården.
Det kommer finnas fika och ett litet lotteri. Den som vinner tipspromenaden är även med i en dragning som görs av kommunen och där man har chans att vinna ett pris.

Hjärtligt välkomna!

Bakluckeloppis 13 augusti

Den 13 augusti  mellan klockan 10.00-12.00 anordnar föreningen en bakluckeloppis. Kom och var med att sälja dina grejer eller kom och köp! För att vara med och sälja kostar det 100 kr. Det kommer att finnas fika att köpa.

Ingen föranmälan krävs – dyk bara upp 30-60 minuter innan kl. 10.00.

Upplysningar eller boka bord/plats ring 073-540 67 99.

Hjärtligt välkomna!